Kako je sve počelo…


U jeku neizvjesnosti kazališno-cirkuske nadolazeće sezone, mi smo se odlučile na hrabar korak – pokrenuti vlastitu umjetničku organizaciju. S obzirom da smo obje završile Umjetničku akademiju u Osijeku, smjer gluma i lutkarstvo i da posljednjih godina radimo zajedno u nekoliko projekata, odlučile smo udružiti snage i pokrenuti novo mjesto koje spaja naše dvije strasti; Kazalište i Cirkus.


Kazalište kao polazišna točka za koje smo se formalno obrazovale na Akademiji kroz glumu i lutkarstvo i Cirkus kao umjetnička disciplina koja pruža kreativno izražavanje kroz različite izričaje. Kada se to dvoje spoji dobijemo službeni puni naziv naše umjetničke organizacije, a to je:
Umjetnička organizacija kazališna družina Teatar Centralni Inovativni Razuzdani Kolektiv Umjetničkih snaga Punktu. Eto! Ne stane niti u cijeli red puni naziv. Zato smo smislile i kraći naziv a to je Teatar CIRKUS Punkt. Želimo pružiti našim budućim gledateljima novo iskustvo doživljaja kazališne i cirkuske umjetnosti. Vjerujemo da se to dvoje može jako dobro slagati, baš kao što se i mi slažemo. Veselimo se svim nadolazećim projektima, predstavama, gostovanjima, radionicama, poznanstvima jer kultura može mijenjati svijet na bolje.


Stoga nas pratite na društvenim mrežama, javljajte nam dojmove, ideje i impresije, a mi smo tu za vas.