Vratili smo se s gostovanja na Plesnom zbirkusu u Rijeci u Filodrammatici, gdje smo izveli dvije klaunovske točke u izvedbi Marijane Matoković, odnosno klaunese Ule Komik. Osim Marijane i točke Slikarice i Gdje je nestao glas, nastupali su i Petra Bokić i Frane Meden, a program su vodile Nives Soldičić i Nina Sabo.

Plesni zbirkus II otvorili smo u riječkoj Filodrammatici, kratkom serijom klaunskih i pantomimičarskih izvedbi umjetnika i umjetnica uz stručno klaunovsko vođenje otvorenja – naime, izvođači i izvođačice su također i klaunovidoktori / klaunicedoktorice u organizaciji Crveni nosovi!
Klaunovidoktori su posjetiteljima festivala približili svoju misiju – kroz umjetnost profesionalnog klauniranja, humora i smijeha vratiti ljudima u teškim situacijama i osjećaj radosti, sreće i optimizma.
Zabava je bila odlična, a cilj plemenit – donacije posjetitelja/ica uplatit ćemo organizaciji CRVENI NOSOVI klaunovidoktori i podržati ih u njihovom djelovanju!
Foto: Stephany Stefan

Točka 1: Slikarica.
Kratki opis: Koliko je teško naslikati sliku? Kakve sve patnje prolaze umjetnici prije nego završe svoje umjetničko djelo?
Ovo je klaunovsko-mimska točka posvećena svim umjetnicima koji za svoje rezultate prolaze najteže nedaće.
Točka 2: Gdje je nestao glas?
Kratki opis: Ula Komik je žena sa mnogo talenata. Voli nastupati, ponajviše pjevati. Njezin glas je vrlo živa stvar, ponekad se sakrije, ponekad bježi, ali tu je negdje.
Veselimo se daljnjim gostovanjima i nastupima na ovakvim događanjima.